België: Omgeving Leuven & Dinant
fotogalerij

externe links:
- B Guesthouse
- Hauts de Meez
Na bijna 2,5 jaar zijn we weer eens in het buitenland op vakantie gegaan. Niet ver van huis maar België biedt toch wel echt een andere beleving dan een vakantie in eigen land. We verbleven een paar nachten in een appartement bij B Guesthouse in Bierbeek, een dorpje "onder de rook" van de prachtige stad Leuven. Waar zijn we geweest en wat hebben we gezien:
- Leuven, Abdij van Park, Arenbergkasteel;
- Kasteel van Horst;
- Kasteel van Attenrode, Kasteel van Meldert.
In Leuven is het ook goed toeven wat eten en drinken betreft. Wij hebben heerlijk gegeten bij El Sombrero en genoten van de lunch bij Brasserie De Abdijmolen. In Bierbeek bood Eet-Staminee In de Molen ons een prima "snelle hap".

B Guesthouse, Bierbeek Stadhuis, Leuven dagpauwoog blauwtje Chateau de Poilvache Kasteel van Horst

Na een paar dagen Leuven zijn we doorgereisd naar Dinant. We verbleven in een heerlijk rustig appartement in Les Hauts de Meez, op nog geen 1,5 kilometer lopen van het centrum van Dinant. Dat lopen naar het centrum was wel even flink naar beneden en op de terugweg stevig om hoog, maar prima te doen. Gezellig dat het hondje, de kat en de kippen vaak even langs kwamen voor aandacht (hond en kat) en eten (kippen). We zijn maar één keer uit eten geweest, bij La Capitainerie in het haventje van Anseremme (niet echt geweldig). Waar zijn we geweest en wat hebben we gezien:
- Dinant;
- Château de Crèvecoeur, Château de Bioul;
- Château de Walzin, Château de Vêves, Château de Fontaine & Château de la Forge;
- Château de Spontin, Château de Poilvache.

Les Hauts de Meez, Dinant     Dinant dambordje