Frankrijk: reizen
zoeken:
- A t/m Z
- kastelen
- regio's
Corsica
Gedurende 2 weken het eiland verkend. Rondje met de klok mee. Klik hier voor een uitgebreid reisschema.

Grandest
Via, wat toe Lotharingen werd genoemd, naar het voormalige Elzas en weer terug door Lotharingen. Klik hier voor een uitgebreid schema.
We waren jaren eerder ook al een keer een week in deze regio's geweest. Toen was het enorm slecht weer en zijn we, omdat er geen verbetering werd verwacht, eerder weggegaan. Nauwelijks foto's gemaakt tijdens deze reis.

Hautes-de-France 1
We wilden wat meer te weten komen over de Eerste Wereldoorlog. We hebben een lang weekend de regio verkend die toen nog de naam Picardie droeg. We zijn voornamelijk is het Somme-gebied geweest. We hebben overnacht in Albert in het Best Western Hotel Royal Picardie. Dat was niet echt een geweldig hotel en er waren maar weinig eetgelegenheden. Op zondagavond was er alleen een friettent, een creperie en een chinees restaurant open.
Daarna via Arras naar Oost Duinkerke aan Zee. We verbleven daar ruim een week in een huisje op een park van Sunparks. Prima accommodatie als uitvalsbasis voor een bezoek aan West Vlaanderen. Ook daar veel dingen gezien die met de Eerste Wereldoorlog te maken hebben.
Erg indrukwekkende gebieden!
Hautes-de-France 2
Even een weekje er tussen uit. Arras en omgeving is dan een goede optie; interessante omgeving en maar een paar uur rijden. Gelukkig was het deze keer beter weer in Arras. Klik hier voor een uitgebreid reisschema.

Normandië, Bretagne
Gedurende 2 weken deze regio's bezocht. Klik hier voor een uitgebreid reisschema.

Occitanie
Vanuit Amsterdam naar Toulouse gevlogen en daar een auto gehuurd.
Terug vanuit Toulouse gevlogen naar Amsterdam.
Het appartementje in Village d'OC vlakbij Béziers was een prima accommodatie.

Parijs
Lang weekend. Met de Thalys naar Parijs (en ook weer terug).
Hotel Mercure (zie foto) tegenover Gare du Nord, waar de Thalys aankwam, was een prima uitvalbasis om via de metro de stad te verkennen. Bij Brasserie La Maison Blanche, naast het hotel, was het prima eten (o.a. choucroute, zie foto).