Nederland: kort verblijf in Noord Brabant en (nog korter) in Zeeland en Zuid Holland
fotogalerij

externe links:
- Standdaarbuiten
- Oisterwijk
dag 1: Standdaarbuiten
Standdaarbuiten bevindt zich in het noordwesten van Noord Brabant. Door omstandigheden moesten wij deze dag naar Breda en hebben we niet gewandeld of verder iets ondernomen. Breda ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Standdaarbuiten.
overnachten/eten
Bed & Breakfast Vermeesch is een rustige accommodatie in Standdaarbuiten. Op zich een prima B&B; wij vonden het niet zo prettig dat de gastheer er tijdens het ontbijt de hele tijd bij bleef. Misschien is dat tegenwoordig anders; de B&B is overgenomen en draagt de naam B&B Bianca. Overigens bracht onze navigatie ons naar Molenstraat 9 i.p.v. Hoogstraat 9, het werkelijke adres van de B&B. Blijkbaar gebeurt dat vaker. De bewoonster die de deur open deed, had het al door voordat wij ook nog maar iets hadden gezegd. Diner op het terras van Dickens & Jones in Breda. Dit restaurant draagt tegenwoordig de naam Mr. Moos.

dag 2: Standdaarbuiten - Oisterwijk
Oisterwijk ligt ongeveer 70 kilometer ten westen van Standdaarbuiten. Voordat we daar naar toe reden hebben we eerst een aantal forten in de omgeving van Staddaarbuiten bezocht. De dag begon zeer mistig. In de loop van de dag brak de zon steeds meer door.
bezienswaardigheden
- Fort Henricus
- Fort Sabina
- Fort de Hel
- Fort Prins Frederik, Hellegatsplaten
overnachten/eten
Lunch op het zonnige terras van Kanters Restaurant in Moerdijk. Aan het begin van de avond kwamen we aan bij De Rozephoeve in Oisterwijk waar we een aantal dagen in een appartementje zouden verblijven. Het was al laat en we besloten niet te gaan zoeken maar naar het dichtsbijzijnde restaurant te gaan; dat bleek Meneer van Eijck te zijn.

dag 3 t/m 5: Oisterwijk en omgeving

Het kleine stadje Oisterwijk heeft een gezellig centrum en in de omgeving zijn er verschillende grote natuurgebieden met allerlei fiets- en wandelroutes.
bezienswaardigheden/activiteiten
- Geertruidenberg
- Oisterwijkse bossen & vennen
- Peetersven, De Groote Heide
- Kampina
eten
Eetcafé Lieve Lente bevindt zich in het centrum van Oisterwijk en is wat ons betreft echt een aanrader. Héérlijk gegeten! Voor een korte wandeling rondom het Peetersven in Valkenswaard hadden we de auto geparkeerd bij 't Oude Wandelpark. Na de wandeling hebben we daar ook een hapje gegeten. Prima restaurant!

dag 6: Oisterwijk - Zierikzee

Zierikzee ligt ongeveer 125 kilometer ten westen van Oisterwijk.
bezienswaardigheden/activiteiten
- Huis ter Heide (De Moer)
- Zierikzee
overnachten/eten
Eetcafé 't Maoske bevindt zich in het dorp De Moer, niet ver van de parkeerplaats van Natuurmonumenten. Het was voor ons een goede gelegenheid om even bij te komen van een lange wandeling onder het genot van een lunch. Aan het begin van de avond kwamen we aan bij De Kievit Bed & Breakfast in Zierikzee. Deze B&B omvat niet meer dan één kamer met badkamer, maar is een prima accommodatie. Lopend waren we binnen 10 minuten in het oude centrum van Zierikzee. Het diner bij Steakhouse Grand Café 't Genot was prima. De volgende dag hebben we de stad bekeken en zijn we na een lunch bij Brasserie Concordia naar huis gegaan.