Nederland: Zeeland en Limburg
fotogalerij Weer terug in In de Zeeuwse Schuur in Biggekerke. De vorige keer dat we hier waren was het heerlijk zonnig weer, maar te fris om op het terrasje te zitten. Deze keer was het op de dag van aankomst wel aangenaam buiten zitten. Helaas liet het weer het daarna op de meeste dagen een beetje afweten. Waar zijn we geweest en wat hebben we gezien:
- Fort Berchem & Terhofstede
- IJzendijke
- Kapel van Hoogelande (Grijpskerke)
- Landfront Vlissingen
- Park Toorenvliedt (Middelburg)
- Sint Anna ter Muiden
- Slot Moermond (Renesse)
- Sluis
- vliedbergen
- Vlissingen
- Westkapelle
- Zwaakse Weel
Ook nu waren de Covid maatregelen net weer gewijzigd. Zo was het voor o.a. de horeca sinds een paar dagen verplicht om de QR-code van bezoekers te checken. Maar de restaurants die wij bezochten waren niet allemaal even consequent. Wij hebben in Domburg gegeten bij De Roode Leeuw, In den Walcherschen Dolphijn en El Fuego. Het Chinees restaurant Wok Oriental Garden in Koudekerke is een prima afhaalrestaurant.

In de Zeeuwse Schuur Bonny & friends kippetjes schuilen voor wind en regen Hof van Holland Het Molenaarshuis

Na ons vertrek uit Biggekerke hebben we eerst Tholen (lunch bij Hof van Holland) bezocht voordat we echt op weg gingen naar Thorn. In Thorn verbleven we weer in het Molenaarshuis. Een fijne accommodatie, waar we de 2 regendagen goed zijn door gekomen. Gelukkig hebben we ook een paar hele mooie, zonnige dagen gehad. Waar zijn we geweest en wat hebben we gezien:
- Kasteel Horn
- Maastricht
- Roermond, Kasteel Hattem & Nationaal Herdenkingspark
- Sittard
- Thorn
- Valkenburg
- Wessem, Meggelveld
- Kasteel Helmond & Kasteel Croy (Noord Brabant)
We hebben gegeten bij: 't Stift & Brasserie Wijngaard in Thorn, Op Stjap Bar & Bik in Roermond, El Castillo in Valkenburg en 't Dortvaat in Sittard. Ook in deze horecagelegenheden werd op verschillende wijze met de QR controle omgegaan.